Getmese i block

Getmese tillverkas på getvassle som är en restprodukt vid tillverkning av getost och gör att vi kan ta tillvara på mer av getmjölken vi producerar på vår gård. Med sin mjuka gräddiga kolasmak balanserad med en frisk syrlighet passar mesen lika bra som ett nyttigt pålägg på mackan som i matlagning. Vi har vunnit hela 4 SM-guld och kammat hem full pott av juryn för vår fina blockmese.

 • Fetthalt 3%
 • Lagring Ingen

Pris

360 kr/kg

test

Innehåll

100% getvassle från kravmärkt getmjölk.

Vad vår ost inte innehåller

Lika viktigt som innehållet i vår ost, är frågan om vad den inte innehåller. Till skillnad från de flesta ostarna du hittar i butik innehåller vår ost inga konserveringsmedel eller andra konstiga tillsatser. Bara naturliga råvaror och opastöriserad mjölk från vår kravmärkta gård.

 • Ekologisk

 • Inga tillsatser

 • Handgjord

Hållbarhet och förvaring

Förvaring 2 - 3 veckor i kylskåp. Går även bra att frysa mesen. Hållbarhet i frys i upp till 1 år.

Recept

Vår getmese passar bra att ätas på macka eller i mer avancerat tillagade rätter och ger en fin sötma. Här kommer några av våra favoritrecept.

Priser & utmärkelser

 • Guld SM mathantverk 2009

  Välbalanserad sötma och sälta. Mycket jämn och fin snittyta. Len och fin i munnen. Bra kolasmak. En superb mese!

 • Silver SM mathantverk 2012

  En ljus blockmese med jämn och fin färg. Fin att hyvla. Mjuk koladoft och syrlig getsmak. Helheten känns balanserad.

 • Guld SM mathantverk 2014

  En mese som utstrålar omsorg med en vacker ljus färg, perfekt konsistens och en mild och frisk balanserad smak. En härlig produkt man vill ha mer av.

 • Guld SM mathantverk 2015

  En smörigt mild och lätthyvlad blockmese med välbalanserad mix av sötma, kola och get.

 • Guld SM mathantverk 2016

  Den perfekta mesen. Den är vacker till både färg och form, den har en jämn, slät konsistens som är lätt att hyvla. Den milda smaken är väl balanserad mellan sött och salt och den har en härlig och frisk syrlighet som gör den till klassens vinnare.

Fler goda ostar vi tillverkar

Bredbar getmese

Samma goda getmese men i bredbar form. Getmese tillverkas på getvassle som är en restprodukt vid tillverkning av getost.

Källarlagrad getost

Källarlagrad getost är krämig i konsistensen och nästan smälter på tungan. Vit getost passar bra att ätas som den är, på macka eller i mer avancerat tillagade rätter.

all_organicaward_winningblob-shape_2blob-shapecircle_plainEllipse-2Ellipse-3circle_rough_2cruelty_freedirect_from_farmersdrop-headerdrop1ethically_sourcedfacebookgoat_2goat_3goathand_cultivatedinstagramlinkmap_pin10no_addativesno_antibioticsorganic_2organicpesticide_freequoteslidersmall_batchessmiley_1smiley_2smileysproutedsustainably_farmedtime