Källarlagrad getost

Källarlagrad getost är krämig i konsistensen och nästan smälter på tungan. Ostens karaktäristiska yta som varierar i färgerna grått, gult, rött och grönt - skapas av det naturliga mögel som finns närvarande i mognadsprocessen som sker utifrån och in.

 • Fetthalt 20-25 %
 • Lagring 2- 12 mån

Pris

450 kr/kg

Lagerstatus

Tillfälligt slut

test

Innehåll

Opastöriserad kravmärkt getmjölk, salt och syrningskultur.

Vad vår ost inte innehåller

Lika viktigt som innehållet i vår ost, är frågan om vad den inte innehåller. Till skillnad från de flesta ostarna du hittar i butik innehåller vår ost inga konserveringsmedel eller andra konstiga tillsatser. Bara naturliga råvaror och opastöriserad mjölk från vår kravmärkta gård.

 • Ekologisk

 • Inga tillsatser

 • Handgjord

Hållbarhet och förvaring

Förvaras i kylskåp. Fortsätter bara att lagras. Kan bildas ett mögel på ytan som är helt ofarligt att äta. Går att frysas om man lindar in det i tidningspapper och stoppar i en fryspåse. OBS! tina sakta i kylskåp.

Recept

Vår krämiga och källarlagrade getost passar bra att ätas som den är, på macka eller i mer avancerat tillagade rätter. Här kommer några av våra favoritrecept.

Priser & utmärkelser

 • Guld SM mathantverk 2010

  En ost med imponerande storlek och vildmögelyta i vackra höstlövskulörer. En angenäm jordkällardoft med tydlig syrlighet och vidhäftande eftersmak. En genuin källarlagrad getost.

 • Brons SM mathantverk 2015

  En vacker ost med blommande yta som en reminessens av månader i en åldrad jordkällare.

Fler goda ostar vi tillverkar

Getmese i block

Vi har under flera år vunnit SM för vår getmese. Getmese tillverkas på getvassle som är en restprodukt vid tillverkning av getost.

Bredbar getmese

Samma goda getmese men i bredbar form. Getmese tillverkas på getvassle som är en restprodukt vid tillverkning av getost.

all_organicaward_winningblob-shape_2blob-shapecircle_plainEllipse-2Ellipse-3circle_rough_2cruelty_freedirect_from_farmersdrop-headerdrop1ethically_sourcedfacebookgoat_2goat_3goathand_cultivatedinstagramlinkmap_pin10no_addativesno_antibioticsorganic_2organicpesticide_freequoteslidersmall_batchessmiley_1smiley_2smileysproutedsustainably_farmedtime