Med vassle i våra vener & mögel på våra hjärnor

Gården har varit i vår släktens ägo sedan 1700-talet. Tidigare generationer bedrev ingen försäljning av getost utan tillverkade ost efter hushållsbehov. Kristinas föräldrar (Sigrid och Reijo) övertog gården 1984 och startade försäljning när de märkte att andra uppskattade deras ostar. Hemligheten bakom den smakfulla osten och dess fantastiska utseende är en gammal matkällare som stått på gården i flera hundra år och blev hjärtat i verksamheten.

Nästa generation tar vid

Att tillverka och lagra en god ost med hög kvalité är inte en enkel uppgift. Förutom själva osttillverkningen ska djur skötas med kärlek, maskiner underhållas, lokaler och utrustning hållas kliniskt rena. Ett hårt arbete som inte gjorde det helt självklart för nästa generation att ta över. Första mars 2018 lämnar Sigrid och Reijo över ansvaret för gården och all osttillverkning till sin dotter Kristina, hennes sambo Nicklas och deras två barn Milo och Agnes. Det är mycket som behöver göras men båda tycker det ska bli både spännande och roligt att föra traditionen vidare.

Kicki & Nicklas

test

God ost kommer från god djurhållning

Under vår, sensommar och höst är det inte en ovanlig syn, om du har vägarna förbi, att någon av oss är ute och vallar getter. Getter är nyfikna av naturen och under den här tiden på året försöker de ibland att rymma i tron om att gräset är grönare på andra sidan. Enklast löser man det genom att valla dem några timmar per dag för att de ska bli lugna och harmoniska.

Resterande delen av året beger vi oss till skogs för att hämta hem sly som de gillar att pyssla med samtidigt som de får i sig viktiga vitaminer och mineraler. Våra getter går ute året om i stora hagar. När det är riktigt kallt har de möjlighet att gå in i ladugården och mysa. Det finns fri tillgång till vårt egna ekologiska torrhö och en gång om dagen får de komma in för att spisa havre och korn.

  • Ekologisk gård

  • Ingen antibiotika

  • Glada getter

Från Fåker with love

all_organicaward_winningblob-shape_2blob-shapecircle_plainEllipse-2Ellipse-3circle_rough_2cruelty_freedirect_from_farmersdrop-headerdrop1ethically_sourcedfacebookgoat_2goat_3goathand_cultivatedinstagramlinkmap_pin10no_addativesno_antibioticsorganic_2organicpesticide_freequoteslidersmall_batchessmiley_1smiley_2smileysproutedsustainably_farmedtime