Bredbar getemese

Samma goda getmese men i bredbar form vilket gör den till det perfekta pålägget. Getmese tillverkas på getvassle som är en restprodukt vid tillverkning av getost och gör att vi kan ta tillvara på mer av getmjölken vi producerar på vår gård. Vår bredbara mese har belönats med en guldmedalj i SM mathantverk.

 • Fetthalt 3%
 • Lagring Ingen

Pris

110g=40kr 220g=80kr 320g=110kr

test

Innehåll

100% getvassle från kravmärkt getmjölk.

Vad vår ost inte innehåller

Lika viktigt som innehållet i vår ost, är frågan om vad den inte innehåller. Till skillnad från de flesta ostarna du hittar i butik innehåller vår ost inga konserveringsmedel eller andra konstiga tillsatser. Bara naturliga råvaror och opastöriserad mjölk från vår kravmärkta gård.

 • Ekologisk

 • Inga tillsatser

 • Handgjord

Hållbarhet och förvaring

Förvaring 2 - 3 veckor i kylskåp. Går även bra att frysa mesen. Hållbarhet i frys i upp till 1 år.

Recept

Vår getmese passar bra att ätas på macka eller i mer avancerat tillagade rätter desserter där den bidrar med en fin sötma. Här kommer några av våra favoritrecept.

Priser & utmärkelser

 • Silver SM mathantverk 2009

  Vacker yta. Fint förpackad. Lång smak. Mycket kolasmak.

 • Guld SM mathantverk 2012

  En bredbar mese med ljus och klar färg. Krämig och len konsistens. Elegant, komplex och balanserad smak. Toner av grädde, kola och med en distinkt egen karaktär. Inte så mesig som den ser ut.

Fler goda ostar vi tillverkar

Källarlagrad getost

Källarlagrad getost är krämig i konsistensen och nästan smälter på tungan. Vit getost passar bra att ätas som den är, på macka eller i mer avancerat tillagade rätter.

Getmese i block

Vi har under flera år vunnit SM för vår getmese. Getmese tillverkas på getvassle som är en restprodukt vid tillverkning av getost.

all_organicaward_winningblob-shape_2blob-shapecircle_plainEllipse-2Ellipse-3circle_rough_2cruelty_freedirect_from_farmersdrop-headerdrop1ethically_sourcedfacebookgoat_2goat_3goathand_cultivatedinstagramlinkmap_pin10no_addativesno_antibioticsorganic_2organicpesticide_freequoteslidersmall_batchessmiley_1smiley_2smileysproutedsustainably_farmedtime