Festliga auberginerullar med getostkräm

Rullar med stekt aubergine och getostkräm.

test

Ingredienser

 • 1 auberginer (à ca 300 g)
 • 1 krm salt
 • 1 msk olivolja
 • 1 msk balsamvinäger
 • 100 gr källarlagrad getost
 • 50 gr färskost

Så här gör du

 1. Börja med att skära auberginen i tunna skivor på längden. Lägg dem på en tallrik eller form och salta på båda sidor. Låt vila i ca en kvart medan vätskan dras ut.
 2. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper. Pensla skivorna med oljan. Stek aubergineskivorna i ca 3 minuter (på varje sida) på medelvärme tills de fått en fin färg på båda sidor.
 3. Ringla över balsamvinäger och låt dem svalna.
 4. Dela getosten i mindre bitar och rör ner färskosten med en gaffel till en jämn kräm.
 5. Nu är det dags att göra rullarna. Börja med att lägga plastfolie på en skärbräda eller en sushimatta. Lägg ut aubergineskivorna så att de överlappar varandra. Bred sedan över ett tunt lager med getostkräm på auberginen.
 6. Lyft sedan plasten vid ena sidan och rulla ihop till en rulle (som en rulltårta). Snurra ändarna och låt den sedan ligga i kylen ca 2 timmar.
 7. Ta bort plasten och skär rullen i ca 3 cm tjocka skivor. Servera.
test

Tips från kocken

Auberginerullarna passar utmärkt som mingelmat. Använd då gärna tandpetare vid serviering.

all_organicaward_winningblob-shape_2blob-shapecircle_plainEllipse-2Ellipse-3circle_rough_2cruelty_freedirect_from_farmersdrop-headerdrop1ethically_sourcedfacebookgoat_2goat_3goathand_cultivatedinstagramlinkmap_pin10no_addativesno_antibioticsorganic_2organicpesticide_freequoteslidersmall_batchessmiley_1smiley_2smileysproutedsustainably_farmedtime